COLRUYT GROUP

Wie zijn we? Ruim 80 jaar geleden was er voor het eerst sprake van Colruyt, een familiebedrijf uit het Vlaams-Brabantse Lembeek. Vandaag is het kleine bedrijf uitgegroeid tot een familie van bedrijven: Colruyt Group. Een bloeiende speler met tal van retailformules, actief in 4 landen.

Van een familiebedrijf naar een familie van bedrijven Aanvankelijk deed supermarkt Colruyt dienst als moederbedrijf voor alle nieuwe winkelformules (DreamLand, OKay, Bio-Planet ...). Tot die uitgroeiden tot volwassen ondernemingen en de nood voelden om op eigen benen te staan. Colruyt is niet langer de ondersteunende bakermat, maar een zus naast de andere zussen. En Colruyt Group is vandaag een familie van gelijkwaardige zusterbedrijven.

Van efficiëntie naar eenvoud Al van bij het ontstaan van Colruyt vinden we efficiëntie heel belangrijk. Het was bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde om de laagste kosten én dus ook laagste prijzen te garanderen. Geleidelijk is die efficiëntie geëvolueerd naar eenvoud. Op een kwaliteitsvolle manier wil de groep meerwaarde bieden aan haar klanten, medewerkers, leveranciers … Het aanreiken van eenvoud in een complexe samenleving is een engagement dat we elke dag opnieuw aangaan.

Eenvoud voor de klant Het vertrouwen van de klant staat centraal voor elke Colruyt Group-medewerker. Alles wat we doen, doen we om op een duurzame manier aan de behoeftes van onze klanten tegemoet te komen. Veranderen die behoeftes, dan bekijken we meteen hoe we daar op een verantwoorde manier het best op kunnen inspelen. En dat doen we zo eenvoudig mogelijk. We willen oplossingen bieden aan klanten met verschillende winkelformules die afgestemd zijn op hun leefwereld, woonplaats, gezinssituatie …

Duurzaam ondernemen Niet alleen op economisch, maar ook op ecologisch en maatschappelijk vlak willen we een zinvolle bijdrage leveren. Duurzaamheid zit in het DNA van Colruyt Group. Met bijvoorbeeld een duurzaam personeelsbeleid, het opwekken van hernieuwbare energie en het verduurzamen van ons assortiment, hopen we het verschil te kunnen maken.  Publicatie datum: 2 May 2018