5 essentiële tips voor een professioneler LinkedIn-profiel

Gepubliceerd op: 27 juli 2020

In de 21e eeuw, waarin het zoeken naar een baan grotendeels is gemigreerd naar de digitale wereld, is het uiterst belangrijk om een professionele en kwalitatief hoogwaardige LinkedIn-pagina te hebben.

Naast dat het LinkedIn op de hoogte houdt van de trends in de sector, is het platform ook een spontane openbare CV die recruiters op elk moment kunnen raadplegen. Daarom moet u ervoor zorgen dat het te allen tijde in orde is.

1. Kies een professionele foto

Onderzoek van LinkedIn heeft aangetoond dat je met een goede profielfoto aanzienlijk succesvoller bent op het sociale netwerk. Een professionele foto suggereert dat je je carrière serieus neemt. Een goede foto kan veel vertellen over je persoonlijkheid en professionaliteit.

2. Zichtbaar zijn

Hoewel een van de grote voordelen van LinkedIn de gebruiksvriendelijkheid ervan is, zijn er toch enkele dingen die je moet veranderen om ervoor te zorgen dat je niet alleen gemakkelijk te vinden bent, maar dat je ook door de juiste mensen wordt gevonden.

Wijzig jouw persoonlijke URL

Wanneer je een profiel aanmaakt, wijst LinkedIn automatisch een reeks unieke karakters toe aan jouw URL. Om gemakkelijker gevonden te worden, kan - en moet – je die URL wijzigen in je naam.

Kies een goede titel

LinkedIn definieert automatisch jouw titel aan de hand van de positie die je bekleedt. Als je op zoek bent naar een nieuwe rol of als je van carrière wilt veranderen, laat het dan weten! Wanneer je in zoekopdrachten op LinkedIn verschijnt, is je titel het eerste wat iedereen ziet.

Definieer "carrièredoelen" op de juiste manier

Je moet Linkedin informeren wanneer je actief op zoek bent naar een nieuwe functie of wanneer je blijft waar je bent. Daarnaast kan je je carrièredoelen, zoals het type bedrijf en de functies waarin u geïnteresseerd bent, delen met recruiters op LinkedIn.

3. Een beknopte samenvatting

De samenvatting van je profiel is de perfecte plek om je verhaal aan de wereld te vertellen. Je moet ernaar streven om ongeveer drie tot vijf alinea's in te vullen. Wees dus precies maar pakkend. Zeg wie je bent en deel je doelen als professional. Vermeld de belangrijkste punten van jouw profiel: je vaardigheden en specialiteiten.

4. Zorg ervoor dat je werkervaring relevant is

Op LinkedIn hoef je niet al je vorige functies en verantwoordelijkheden op te sommen. Zorg er in plaats daarvan voor dat alle informatie relevant is voor het type positie waar je je zoektocht op richt.

Als je bijvoorbeeld probeert een projectmanagementfunctie te bemachtigen, benadruk dan al je verantwoordelijkheden en vaardigheden die je tot nu toe hebt ontwikkeld. Als iets niet relevant is, hoeft het niet te worden opgenomen.

5. Zet je vaardigheden in de verf

Het vaardighedengedeelte van je LinkedIn-pagina is niet alleen belangrijk omdat het je sterke punten benadrukt, maar ook omdat het een belangrijke rol speelt bij het vinden van jobs die bij je profiel passen. Maar pas op: wees eerlijk over je echte vaardigheden, verfraai je profiel niet!

Bij het maken van een LinkedIn profiel zijn er veel details waar je op moet letten, maar in werkelijkheid, zolang je de tips in dit artikel in acht neemt en de tijd en zorg besteedt die nodig zijn om ze te implementeren, zal het je zoektocht naar een baan veel makkelijker maken.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Voel je vrij om door onze vacatures te bladeren.