Op zoek naar werk? Deze sectoren werven aan!

Gepubliceerd op: 19 augustus 2020

In heel de wereld heeft de COVID-19 uitbraak ervoor gezorgd dat er banen verloren gingen. Toch zijn er ook sectoren die op dit moment personeel nodig hebben. Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) maakte een lijst op.

De personeelstekorten in de ICT-, onderwijs- en zorgsector blijven ook nu groot. Daarnaast haalt UWV ook de techniek, accountancy en hoveniersbranche aan als sectoren waar de kans op een baan groot is.

Tekorten verdwenen door COVID-19

UWV merkt dat beroepen die voor de coronacrisis nog kampten met grote personeelstekorten, nu minder kansen bieden. Dit zijn vooral beroepen in de horeca, verkoop, beveiliging en transport en logistiek. Zo zijn de kansen voor koks, objectbeveiligers en buschauffeurs ineens een stuk kleiner geworden. Tekorten in de horeca, beveiliging en transportsector zijn dan weer volledig verdwenen door de pandemie.

De vraag stijgt ondertussen opnieuw

Mechelien van der Aalst, arbeidsmarktadviseur bij UWV is lichtjes positief: ‘Inmiddels neemt de vraag naar personeel ook weer wat toe en daarmee ook de kans op werk, maar bij veel beroepen nog niet tot het niveau van voor corona.’

De lijst die UWV opstelde, geeft een eerste beeld van de kansen op de arbeidsmarkt sinds de uitbraak van het coronavirus. Op dit moment is echter moeilijk te voorspellen hoe de economie verder gaat en hoe snel het herstel zal intreden. UWV blijft de situatie daarom monitoren. Eind 2020 volgt mogelijk een nieuwe lijst met kansrijke en minder kansrijke beroepen.

Ben je ondertussen op zoek naar een nieuwe job? Neem een kijkje tussen onze vacatures. Vind je niet wat je zoekt? Neem contact op met onze kantoren. De recruiters van Select helpen je verder aan een nieuwe baan.