Tips voor een vlot sollicitatiegesprek

Een goede indruk maken tijdens het sollicitatiegesprek is belangrijk. Hieronder geven wij u wat tips om ervoor te zorgen dat je zelfzeker en voorbereid aan je interview kan beginnen.
Kom op tijd
Meld je 10 minuten op voorhand bij de receptie. Zo kan je ook even de sfeer van het bedrijf opsnuiven. Ben je toch te laat? Contacteer dan altijd het bedrijf om te verwittigen. 
Bereid je voor
Een goede voorbereiding is belangrijk. Zorg dat je de naam van de interviewer kent. Probeer ook zoveel mogelijk informatie over het bedrijf of de functie op te zoeken.
Blijf rustig en vriendelijk
De interviewer heeft interesse in wat jij vertelt. Let op je lichaamstaal. Speel niet met je handen of je pen. Blijf jezelf, maak oogcontact en spreek duidelijk. 
Antwoord duidelijk
Antwoord steeds zo duidelijk mogelijk op de vragen. Laat je niet van de wijs brengen door de interviewer. Toon ook dat je enthousiast bent over de functie en organisatie. 
Stel zelf vragen
Vergeet niet dat jij ook vragen mag stellen over de jobinhoud, de selectieprocedure, het bedrijf… Het is een wederzijds gesprek! Probeer daarom ook zelf vragen te stellen.
Eerste indruk is belangrijk
Doe vooral je best en toon je van je beste kant. Vergeet niet de interviewer te bedanken voor zijn tijd. De eerste indruk is belangrijk, maar de laatste blijft het langste hangen.